Το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος» στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2018,  για τη στρατηγική στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης,  κέρδισε ο δήμος Πειραιά.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 20 Νοεμβρίου στην πόλη Graz της Αυστρίας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση, η οποία έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς και  ευρωπαϊκές διακρίσεις που έχει ήδη αποσπάσει ο Δήμος  Πειραιά, για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό πως υποβλήθηκαν 303 προτάσεις από 32 χώρες, γεγονός που έκανε τη διαδικασία επιλογής ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η πρόταση του δήμου Πειραιά, καθώς και οι προτάσεις από την Εσθονία και το Βέλγιο επιλέγησαν από την επιτροπή αξιολόγησης ως οι 3 επικρατέστερες στην κατηγορία τους.

Μάλιστα, η βραβευθείσα πρόταση του δήμου Πειραιά αφορά σε ένα σύνολο αλληλένδετων δράσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη για την περίοδο 2018-2024, τον διαγωνισμό BlueGrowth καθώς και τη δημιουργία και λειτουργία (εντός του 2019) του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Πειραιά, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες «επιχειρηματικού διευκολυντή» και σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών στη Γαλάζια Οικονομία,

«Η πρώτη θέση που απέσπασε ο Δήμος Πειραιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2018, για τη στρατηγική που έχει αναπτύξει στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης, έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στον Δήμο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, θέσαμε ως προτεραιότητα την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία. Από την αρχή πιστεύαμε πως για να αναπτυχθεί ο Πειραιάς, πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα. Αυτό πράττουμε βήμα βήμα και με σχέδιο. Στη θάλασσα και στη γαλάζια οικονομία είναι η στόχευση του Δήμου Πειραιά. Εκεί είναι το μέλλον και η δυναμική της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος και ευχαρίστησε τον εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για τη σημαντική αυτή διάκριση.