Ο Τζόναθαν Άιβ, επικεφαλής του τμήματος design στην Apple και ο διάσημος σχεδιαστής Μαρκ Νιούσον δημιουργούν ένα δαχτυλίδι από ένα μόνον διαμάντι το οποίο θα δημοπρατηθεί για καλούς σκοπούς.

Το δαχτυλίδι φιλοτεχνείται για τη δημοπρασία (RED), που θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Design Miami. Θα είναι αποκλειστικά και μόνο διαμάντι, χωρίς τον παραδοσιακό μεταλλικό κρίκο (ο εσωτερικός κύλινδρός του θα κοπεί από το εν λόγω διαμάντι, με λέιζερ). Το ολοκληρωμένο δαχτυλίδι θα έχει, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, που θα διενεργήσει τη δημοπρασία, μεταξύ 2.000 και 3.000 έδρες, τις περισσότερες που θα έχει ποτέ μέχρι σήμερα ένα κομμάτι. Κάποιες από αυτές θα είναι μόλις μερικά χιλιοστά.

«Συνεπές με την κοινή εμμονή τους να μετατρέπουν πρώτη ύλη σε αντικείμενα αξίας, το σχέδιο των Άιβ και Νιούσον είναι μοναδικό, καθαρό και χωρίς συμβιβασμούς» σημειώνεται στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών. Τους Άιβ και Νιούσον τους δένει φιλία και συνεργάζονται συχνά. Και οι δύο είχαν εργαστεί στην Apple, με τον πρώτο να είναι σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία.

Το αποκλειστικά αδαμάντινο δαχτυλίδι θα κατασκευαστεί κατά παραγγελία του πλειοδότη αγοραστή και η εκτίμηση του Sotheby’s είναι ότι θα πιάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια.