Προβλήματα παρουσιάζονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια καθαριότητας παρέμειναν κλειστά, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους δύο εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, κλειστά παρέμειναν τα αμαξοστάσια στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε Καλαμαριά, Θέρμη και στο Δήμο Θερμαϊκού, ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ορισμένα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους με προσωπικό ασφαλείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ», υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν να βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, παρά μόνο με προσωπικό ασφαλείας, «καθώς σε λιγότερες από δέκα ημέρες χάσαμε δύο συναδέλφους μας και ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι συνάδελφοι συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση».

Στους χώρους εργασίας πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις αναφορικά με τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Τα απορριμματοφόρα είναι κακοσυντηρημένα, απαξιώνεται ο τομέας καθαριότητας, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλειάς, και πολλοί είναι ανεκπαίδευτοι» πρόσθεσε η κ. Χοροζίδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από