Είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό μετά την έντονη χιονόπτωση, η οποία συνεχίζεται για τρίτη μέρα στα ορεινά του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ενώ στην όλη προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Λευκό τοπίο και στη Λάρισα

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στα ορεινά του νομού Λάρισας, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Λιβάδι της Ελασσόνας, στην Καλλιπεύκη του Κάτω Ολύμπου, αλλά και στο καταφύγιο του Κισσάβου, χωρίς βέβαια να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Βροχερός παραμένει ο καιρός και στην πόλη της Λάρισας με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή.

Πηγή εικόνων: trikalaola.gr