Ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου η πορεία από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ενα στεφάνι.

Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές στο σημείο, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.

Να σημειωθεί ότι η πορεία των φοιτητών της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα.

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο» καθώς έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατόπιν εντολής της Αστυνομίας θα προχωρήσει στη διάρκεια της ημέρας σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος έκλεισε στις 15:00, ενώ «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», κλείνουν στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.