Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αρχίζουν να συνηθίζουν στις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας την φετινή χρονιά. Δεν τους προκάλεσε αίσθηση ότι και στο ματς κυπέλλου με τον Εργοτέλη, είδαν την ομάδα της Κρήτης να βγάζει «νύχια» και να προσπαθεί να «κλέψει» ακόμα και τη νίκη. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς για να θυμάται από το παιχνίδι με τους κρητικούς είναι το ωραίο γκολ του Μπίσεσβαρ, αλλά και το γεγονός ότι σκόραρε και ο Βέρνμπλουμ.

Ο κόσμος δείχνουν να έχει συνειδητοποιήσει πως στο φετινό πρωτάθλημα αυτή την εικόνα θα βλέπουν από την ομάδα τους. Σίγουρα θα υπάρξουν αγωνιστικά ξεσπάσματα όπως με τη ΜΠΑΤΕ και τον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι εκεί. Αν ο Δικέφαλος, καταφέρει και δεν βγάλει μόνος τα ματάκια του και σηκώσει στο τέλος  της χρονιάς τον τίτλο θα είναι ένα από τα πιο χαλλλλαρά (να το πούμε Σαλονικιώτικα) πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Μέχρι στιγμής σ’ αυτό το 1/3 του πρωταθλήματος έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διακοπές λόγω εθνικών ομάδων. Και στις τρεις ο κόσμος του ΠΑΟΚ ευχήθηκε να ξεκουραστούν και να ξελαμπικάρουν τα μυαλά των παικτών. Αλλά, επειδή η σωματική και η πνευματική κούραση δεν είναι ο βασικός λόγος γι’ αυτές τις εμφανίσεις, θα πρέπει να βρεθεί επειγόντως ο τρόπος ώστε η ομάδα να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό θα πρέπει να το βρουν κάποια στιγμή οι ποδοσφαιριστές και ο Λουτσέσκου.

Από αυτούς εξαρτάται να μας παρουσιάσουν τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε όλοι. Την ομάδα που μέχρι την αναμέτρηση της Τούμπας με τη Μπενφίκα γούσταρες να βλέπεις. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, όπως και το κύπελλο. Για το Europa League τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα. Αν στην Τούμπα θεωρούν τον θεσμό εμπόδιο καλά θα κάνουν να τα παρατήσουν με τον Λουτσέσκου στις δύο αναμετρήσεις που απομένουν με Τσέλσι και ΜΠΑΤΕ να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετές ρεζέρβες. Αλλά πείτε το να το ξέρει ο κόσμος για να μην τρελαίνεται για τα εισιτήρια της αναμέτρησης στο Λονδίνο που δεν μπορεί να βρει.

Ο Λούμπος Μίχελ αποχαιρέτησε μετά από τρία προβληματικά χρόνια. Ο Σλοβάκος προσπάθησε να γίνει Άρνεσεν αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν είχε την εμπειρία και τις γνώσεις του Δανού στο πως να χειριστεί μεταγραφικά θέματα τις ομάδας. Επί των ημερών του έγιναν 31 μεταγραφές με τις περισσότερες να μην είναι καν προσωπικές του επιλογές. Ενώ κανείς δεν μπορεί τα ξεχάσει τα σήριαλ Μολέδο και Κουρμπέλη με τους δύο ποδοσφαιριστές να σέρνουν τον ΠΑΟΚ από τη μύτη. Ο Μίχελ τους τελευταίες μήνες άρχισε να χάνει τα στηρίγματα του στην ομάδα. Οι δύο ήττες από τη Βίντι ήταν το κύκνειο άσμα για τον Σλοβάκο παράγοντα.

Πλέον τα μεταγραφικά της ομάδας θα τα τρέχει ο Μάριο Μπράνκο. Ο Πορτογάλος, όπως έχουμε αναφέρει μέσα από το ρεπορτάζ, έχει καταθέσει την έκθεση του στην ΠΑΕ για τα συμβόλαια που λήγουν, αλλά και για μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, εκτός από την ρωσική αγορά που είναι η αγαπημένη της οικογένειας Σαββίδης θα έχει στραμμένο το βλέμμα και στην πατρίδα του, καθώς υπάρχουν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές. Μάλιστα ο Μπράνκο, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να δει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.