Σιγοψιθυρίζεται από το καλοκαίρι και πριν τα Χριστούγεννα, οι ψίθυροι έγιναν βεβαιότητα για κάποιους. Ο λόγος για το μέλλον του Κέβιν Ντουράντ. Ο χαρισματικός φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του χρόνου θα είναι free agent και θα μπορεί αν το θελήσει να υπογράψει σε όποια ομάδα καταφέρει να του δώσει τα χρήματα που ζητάει. Τα πράγματα τις τελευταίες μέρες μοιάζουν άσχημα στο στρατόπεδο των πρωταθλητών με τους Ντουράντ και Γκριν να λογομαχούν έντονα on camera και εν ώρα αγώνα και τον KD να φαόινεται να λέει ότι θέλει να φύγει από την ομάδα.

Όπως και να έχει, αν τελικά αυτό συμβεί, τη στιγμή που μιλάμε δύο είναι τα μεγάλα φαβορί για να αποκτήσουν τον Ντουράντ. Οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Λος Άντζελες Λέικερς. Η ομάδα της νέας Υόρκης ψάχνει διακαώς να προσθέσει στο ρόστερ της έναν all star παίκτη που θα ηγηθεί απόλυτα του franchise και με τον Πορζίνγκις στο πλευρό του να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Η προσπάθεια έγινε με τον Μπάτλερ που κατέληξε στους Σίξερς, αλλά και με τον Καϊρί Ίρβινγκ πριν το ξεκόψει, λέγοντας πως βλέπει το μέλλον του στην Βοστόνη και τους Σέλτικς. Τώρα λοιπόν αναμένεται να δώσουν γη και ύδωρ στον Ντουράντ και να τον κάνουν το αδιαμφισβήτητο Νο.1 των Νικς, έχοντας τον απαιτούμενο χώρο στο salary cap τους.

Από την άλλη έχουμε τους Λος Άντζελες Λέικερς, το πιο πολλά υποσχόμενο project στο ΝΒΑ, μετά από αυτό των Μπόστον Σέλτικς. Οι Λέικερς είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας μετά τη φυγή του Κόμπε Μπράιαντ και γίνεται απόπειρα με την έλευση του ΛεΜπρον σε πρώτο πλάνο και τη στελέχωση από ταλαντούχους νέους παίκτες να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα χτυπήσει τους Γουόριορς. Το επόμενο βήμα θα είναι η απόκτηση ενός τουλάχιστον παίκτη που θα σταθεί στο πλάι του King James. Έχει ακουστεί το όνομα του Πολ Τζορτζ, αλλά εννοείται πως αν είναι διαθέσιμος ο Ντουράντ, θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ντυθεί στα χρυσά και μωβ, καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.