Την εξίσωση των ορίων ηλικίας  με τους δικαστικούς λειτουργούς της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι στρατιωτικοί δικαστές.

Συγκεκριμένα οι στρατιωτικοί δικαστές ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να παραταθεί   -ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν- το όριο εξόδου τους (συνταξιοδότησης) από το στρατιωτικό Σώμα και τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατιωτικοί δικαστές μέχρι το βαθμό του στρατιωτικού δικαστή Α΄ αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους μόλις συμπληρώσουν το 60ό έτος της ηλικίας τους και από το βαθμό του Αναθεωρητή και πάνω αποχωρούν στο 62ο έτος της ηλικίας τους. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αποχωρούν μεν με την συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας τους εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια στην θέση αυτή (αντίθετα παρατείνεται η θητεία τους).

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα  με τις συνταγματικές επιταγές οι δικαστές των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών δικαστηρίων αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 65ό   έτος της ηλικίας τους εφόσον  κατέχουν έως και το βαθμό του Εφέτη ή του αντεισαγγελέα Εφετών   και  όσοι κατέχουν ανώτερο από αυτό βαθμό αποχωρούν υποχρεωτικά  μόλις συμπληρώσουν το 67ο  έτος της ηλικίας τους.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά από προσφυγή που κατέθεσε στρατιωτικός δικαστής που κατέχει το βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ (βαθμός αντίστοιχος του αρεοπαγίτη) ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο «ως ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του, λόγω συμπλήρωσης του 62ου έτους της ηλικίας του».

Υποστηρίζει ότι η διαφορά εξόδου από το σώμα που υπάρχει μεταξύ στρατιωτικής και πολίτικης Δικαιοσύνης είναι αντισυνταγματική και παράνομη.