Όταν η λίστα των καλεσμένων στο πάρτι για τα 50α του γενέθλια προκάλεσε απορίες, ο Χιου Τζάκμαν έσπευσε να υπερασπιστεί τη φιλία του με την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

«Γνωρίζω αυτά τα παιδιά εδώ και 15 χρόνια και δεν μιλάμε για πολιτικά σε πάρτι γενεθλίων» εξήγησε ο ηθοποιός στο Variety λίγο μετά το πάρτι του.

Ο πρωταγωνιστής του «Front Runner» υποστήριξε δημόσια τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όμως, ως ξένος υπήκοος δεν ψήφισε στις εκλογές: «Είμαι Αυστραλός, οπότε δεν μπορώ να ψηφίσω, αλλά αν μπορείτε, θα πρέπει να ψηφίσετε».

Τώρα, σε συνέντευξή του στον Χάουαρντ Στερν, ο Τζάκμαν εξήγησε επίσης γιατί παραμένει φίλος με το αμφιλεγόμενο πολιτικό ζευγάρι, την κόρη και τον γαμπρό του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι είναι επίσης επίσημοι σύμβουλοι του.

«Είναι σπουδαίοι φίλοι. Είναι απίστευτα πιστοί» τόνισε. «Είμαστε υπέροχοι φίλοι και θέλω να πω στους ανθρώπους… Αν είστε φίλοι 15 χρόνια με κάποιους και ο μπαμπάς τους γίνεται πρόεδρος, τους παρατάτε; Πραγματικά;».

«Εκτιμώ την αφοσίωση. Είναι απίστευτα πιστοί σε μένα» πρόσθεσε. «Είναι καλοί άνθρωποι και δεν μου αρέσει να σκέφτομαι ότι σε ηλικία 50 ετών δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους ότι είναι φίλοι μου και δεν θα τους εγκαταλείψω».

«Ακόμα κι αν διαφωνώ με κάποια πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι – όλοι μας έχουμε φίλους με τους οποίους διαφωνούμε για πράγματα που κάνουν» τόνισε.

Πολλοί θαυμαστές του πρωταγωνιστή του «Wolverine» φαίνεται πως δεν συμφώνησαν με την επιλογή φίλων του. Μετά την είδηση ότι το ζευγάρι ήταν στο πάρτι του Τζάκμαν, νωρίτερα αυτό τον μήνα και τις φωτογραφίες του Χιου Τζάκμαν και της συζύγου του Ντέμπορα Λι Φάρνες με την Ιβάνκα Τραμπ οι θαυμαστές πλημμύρισαν το Twitter με τη δυσαρέσκεια τους.