Αυτές τις γιορτές η Αθήνα υποδέχεται μια νέα θεατρική πρόταση. Στο κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137) θα στηθεί το Christmas Theater από 23 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2019.

Το πρώτο θεματικό εορταστικό θέατρο θα είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών. Ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει παραστάσεις που φιλοδοξούν να ταξιδέψουν το κοινό στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου: από την Πράγα και την Βιέννη μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, την Νέα Υόρκη αλλά και το Λας Βέγκας.

Το χρώμα των Χριστουγέννων θα περάσει πέρα από τις παραστάσεις αλλά και με γεύσεις. Έξω από το Christmas Theater θα υπάρχει ένα Χωριό με ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο, το πρώτο στην Αθήνα Christmas Street Food village.

Η αυλαία στο Christmas Theater ανοίγει στις 24 και 25 Νοεμβρίου με το «Christmas Gala Μπαλέτου». Δώδεκα από τους καλύτερους χορευτές των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδεικνύουν ότι το μπαλέτο είναι μια μεγάλη γιορτή!

Σπουδαίοι κορυφαίοι χορευτές που αποτελούν την αφρόκρεμα της σπουδαίας Ρωσικής παράδοσης του κλασικού μπαλέτου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από διάσημες παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.α.

Μετά από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν σαν το μεγαλύτερο ίσως σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τζάκι Τσαν δημιούργησε την δική του ομάδα με πολεμιστές Κουνγκ Φου, την Jackie Chan Long Yun Kung Fu Troupe που έρχεται να παρουσιάσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Μέσα από την θεωρία των πέντε στοιχείων, οι πολεμιστές Κουνγκ φου του Τζάκι Τσαν θα παρουσιάσουν μια παράσταση με εναέριες κινήσεις και όχι μόνο, έτσι όπως τις έχει διδάξει στη νέα γενιά ο μύθος του Κουνγκ Φου. Την παράσταση συμπληρώνουν μοναδικές βιντεοπροβολές σε μια εντυπωσιακή κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου, εφτά από τους καλύτερους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας έρχονται στο Christmas Theater για να χαρίσουν μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα.

Η Billie Holiday του σήμερα, μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της jazz, η Μαντλέν Πεϊρού, επιστρέφει στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου για μια τζαζ χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Christmas Theater. Θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Anthem» αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική της πορεία.

Τα 58 χρόνια ζωής κλείνει φέτος το περίφημο Μαύρο Θέατρο της Πράγας, που ίδρυσε ο 86χρονος σήμερα Ζίρι Σρνετς. Η τσέχικη αυτή ομάδα με τους καλλιτέχνες της (ηθοποιοί, που είναι συγχρόνως κουκλοπαίκτες, μίμοι και χορευτές) έρχεται στην Αθήνα από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει μια παράσταση με τα ωραιότερα παραμύθια.

Οι ηθοποιοί – χειριστές των αντικειμένων, ντυμένοι στα μαύρα, παίζουν μπροστά από το μαύρο φόντο της σκηνής, αόρατοι για τους θεατές. Έτσι, τα πολύχρωμα αντικείμενα που χειρίζονται είναι σαν να αιωρούνται στον αέρα και ζουν τη δική τους ανεξάρτητη ζωή. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι και ο ιδιαίτερος φωτισμός, ώστε να αναδεικνύονται τα χρώματα σε σκηνικά, αντικείμενα και ανθρώπινες φιγούρες και να «εξαφανίζονται» οι τεχνικοί και ηθοποιοί, που κουβαλούν τα αντικείμενα, πετυχαίνοντας την ψευδαίσθηση του «πετάγματος».

Πως είναι να χορεύεις στην βροχή; Πως είναι να χορεύεις οπουδήποτε; Θα το μάθει το κοινό με την παράσταση «Dancing in the rain» στις 14 Δεκεμβρίου. Έντεκα άντρες σολίστες χορευτές μπαλέτου, αφήνουν τον κλασικό χορό, βγαίνουν στον δρόμο και πειραματίζονται σε χορογραφίες της νέας εποχής κάτω από την βροχή.

Διάσημα τραγούδια των Muse, κλασικές swing και rock ‘n roll επιτυχίες, υπέροχη μουσική από κινηματογραφικές ταινίες και άλλες σύγχρονες χορευτικές μουσικές γίνονται χορογραφίες στην βροχή και όχι μόνο.

Το «Dancing in The Rain» με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη ταξιδεύει σε όλες τις βροχερές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο μέχρι το Ταλίν, το Ελσίνκι και την Ρίγα για να μας παρασύρει με την απεριόριστη δύναμη του χορού. Ενέργεια και κίνηση, χιούμορ, ρομαντισμός και αγάπη και ένας ωκεανός συναισθημάτων που ξεπηδάει μέσα από τον χορό, την μουσική, το νερό και τις εντυπωσιακές βιντεοπροβολές.

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου οι Pink Martini επιστρέφουν στην Ελλάδα κι αυτή την φορά ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αγαπημένα τραγούδια θα έχει και διάσημες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συνδυάζοντας στη μουσική τους ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, το συγκρότημα δημιουργεί ένα αισθησιακό κράμα, που διατηρεί τη φρεσκάδα του και ταυτόχρονα ιντριγκάρει και μαγεύει το κοινό.

Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς, θα ταξιδέψουν τους θεατές μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του 30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.

Η πιο χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση, ο «Καρυοθραύστης» έρχεται και στο Christmas Theater από τις 19 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Και έρχεται από την πόλη που γέννησε αυτή την διάσημη παράσταση μπαλέτου που έγινε ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα, την Αγία Πετρούπολη! Με ζωντανή 60μελη ορχήστρα και τις παρτιτούρες του Τσαϊκόφσκι, στην παράσταση διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) θα παρουσιάσουν σε δύο πράξεις το παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών».

Μια ιστορική ορχήστρα έρχεται αυτές τις γιορτές στην Αθήνα για τρεις υπέροχες Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες. Είναι η ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ, διάσημου για την ωραιότερη βιεννέζικη οπερέτα όλων των εποχών, την «Εύθυμη Χήρα».

Από την 1η έως τις 3 Ιανουαρίου, η ορχήστρα με συνοδεία σολίστ μουσικών αλλά και χορευτών από την Όπερα της Βιέννης θα παρουσιάσει τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς όλων των εποχών.