Τραγούδι στο οποίο έχει γράψει τη μουσική ο Γιώργος Σαμπάνης, «άναψε» φωτιά το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός τραγουδιστής θα πραγματοποιήσει συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά τη φωταγώγηση του δέντρου στις 29 Νοεμβρίου και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έφεραν αντιρρήσεις για την επιλογή του τραγουδιστή.

Πιο συγκεκριμένα, αντέδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αβαρλής και Αλέξανδρος Αγιος, σημειώνοντας πως δεν αρμόζει στην αισθητική των εκδηλώσεων του δήμου η επιλογή ενός τραγουδιστή που έχει τραγουδήσει ένα τραγούδι όπως το “Αγάπη ρε μ…”.

«Μένω ενεός»

«Μένω ενεός. Πώς άνθρωποι που τους εκτιμώ για την ποιότητά τους βρίσκουν να συνδυάσουν το άναμμα των Χριστουγέννων με ένα συγκρότημα, το οποίο ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος έχει μελοποιήσει και ένα τραγούδι με τον τίτλο… «Αγάπη ρε μ… «. Δεν περίμενα ότι οι κ. Μπαρμπουνάκης και Πέγκας ακούν τέτοια τραγούδια. Από τον Ιούνιο ξεκινάτε να βρείτε συγκροτήματα και να βρίσκετε αυτόν που έχει μελοποιήσει αυτό το τραγούδι. Αυτά τα έκανε αυτή η φαύλη διοίκηση που καταδικάσαμε, τα κάνετε και εσείς, εκπλήσσομαι», είπε ο κ. Αβαρλής.

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν το έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Σαμπάνης, καθώς έχει γράψει μόνο τη μουσική.

“Είναι άδικο αυτό που γίνεται στον καλλιτέχνη Γιώργο Σαμπάνη. Ενας αθλητής, ολυμπιονίκης, ο οποίος άνοιξε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αυτά σε σχέση με το ήθος. Αναφέρεστε σε ένα τραγούδι, του οποίου ο ερμηνευτής και ο στιχουργός είναι άλλος. Αρα είναι άστοχο και άκυρο αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Πηγή: Thestival.gr