Ο Grime MC Stormzy ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα υποτροφιών που ξεκίνησε για να βοηθήσει νέους μαύρους Βρετανούς φοιτητές να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απορρίφθηκε προηγουμένως από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Stormzy διατύπωσε τις καταγγελίες μιλώντας στο Κέντρο Barbican στο Λονδίνο, για το ξεκίνημα του νέου εκδοτικού οίκου του, #MerkyBooks. Νωρίτερα φέτος, ο Stormzy ανήγγειλε ότι σε συνεργασία με την Penguin Random House θα ιδρύσει νέο εκδοτικό οίκο. "Θα τον αξιοποιήσουμε ως πλατφόρμα για νέους δημιουργούς που θέλουν να γίνουν συγγραφείς" είπε.

Ο Stormzy εμφανίστηκε στην εκδήλωση μαζί με τον ποιητή Μπέντζαμιν Ζεφανάια, τη συγγραφέα, Μάρτζορι Μπλάκμαν και τον ράπερ Ακάλα.

Τους ισχυρισμούς του ράπερ δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Νταν Χάνκοξ.

"Σήμερα στο Barbican ο Stormzy αποκάλυψε ότι η πολυσυζητημένη υποτροφία που ιδρύει στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πρώτα είχε προταθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του είπαν να πάει στα τσακίδια. Απίστευτο!", έγραψε.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε: "Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει δεσμευτεί να διευρύνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή όλων των φοιτητών από υποεκπροσωπούμενα περιβάλλοντα. Θαυμάζουμε τη δέσμευση του Stormzy να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τους μαύρους σπουδαστές να πετύχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

"Δεν έχουμε λάβει ή απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά ή πρόταση για χρηματοδότηση προπτυχιακών υποτροφιών στην Οξφόρδη. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του Stormzy σήμερα για να διευκρινίσουμε ότι θα χαιρετίσουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί για να εμπνεύσουμε τους σπουδαστές με καταγωγή από την Αφρική και την Καραϊβική να σπουδάσουν στην Οξφόρδη".

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από