Η γνωστή στατιστική υπηρεσία Opta έδωσε στη δημοσιότητα τους πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν καταγράψει το μεγαλύτερο αριθμό τελικών προσπαθειών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατά τη φετινή σεζόν.

5ος είναι ο Έντιν Τζέκο της Ρόμα με 51, 4ος ο Λορέντζιο Ινσίνιε της Νάπολι με τον ίδιο ακριβώς αριθμό, 3ος ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι με 55 και 2ος ο Νικολά Πεπέ της Λιλ με 55. Και τα… μαντάτα που σηκώνουν την περισσότερη «σκόνη» έρχονται στην κορυφή. Αυτό, διότι εκεί βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους, με 88 τελικές προσπάθειες!

Μεταξύ πολλών άλλων, είχαμε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν στην τεράστια απόκλιση του Πορτογάλου στην αναλογία τελικών προσπαθειών και γκολ κατά την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο η έρευνα της Opta δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο πρόβλημα. 88 σουτ, αλλά μόλις 8 γκολ (!) στα 12 ματς της Serie A, δεν είναι καλό σημάδι για κανέναν επιθετικό.

Όσο για τους υπολοίπους, ο Πεπέ έχει πετύχει 8 τέρματα, ο Αγκουέρο επίσης 8, ο Ινσίνιε 7 και ο Τζέκο είναι μακράν στη χειρότερη θέση, με μόλις 2 γκολ στις συνολικά 51 τελικές προσπάθειες!

Η ανάρτηση της Opta:

https://twitter.com/OptaJean/status/1062008513302577152