Ο Κώστας Φορτούνης διανύει μια εξαιρετική σεζόν και αποτελεί αναμφίβολα το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων συνεχίζει να πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις τόσο εντός συνόρων όσο και στο Europa League κι αποδεικνύει πως είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει συμμετοχή στα περισσότερα φετινά γκολ των Πειραιωτών, ενώ στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ ήταν ο κορυφαίος του ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Η εμφάνιση του κόντρα στην ομάδα από το Λουξεμβούργο τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία εντεκάδα της αγωνιστικής, ενώ ήταν υποψήφιος και για MVP.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η συνολική φετινή παρουσία του Φορτούνη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τον έχει φέρει ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την UEFA, ο αρχηγός των ερυθρόλευκων είναι 22ος στη λίστα με τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Europa League και έχει συνεχώς ανοδική πορεία.

Ο Φόρτου από το καλοκαίρι και τα προκριματικά της διοργάνωσης μετράει 4 γκολ και 5 ασίστ, ενώ έχει συμμετοχή και στο γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο. Πέρα από τον Φορτούνη πάντως στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος φιγουράρει στην 62η θέση έχοντας πετύχει δύο τέρματα. Στην κορυφή των πιο φορμαρισμένων του Εuropa δεσπόζει ο Σεμπάστιαν Χάλερ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και πίσω του ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο της αντιπάλου των ερυθρόλευκων, Ρεάλ Μπέτις, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στην 42η θέση.

Οι κορυφαίοι τρεις του Europa League: