Την απόφαση να καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν έρθει στη Βουλή, και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, αποφεύγοντας όμως αυτή τη φορά να δηλώσει πως θα προκαλέσει και την πτώση της.

Μιλώντας την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει, αλλά σημείωσε πως δεν επιθυμεί να χρεωθεί το κόμμα του την πτώση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του από την Κυβέρνηση με την καταψήφιση της συμφωνίας, αλλά σε αντίθεση με άλλες φορές σημείωσε: «Και μετά συνεχίζουμε»… Δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Επιβεβαίωσε Τσίπρα...

Οι αναφορές του Π. Καμμένου έρχονται μια ημέρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να στείλει εσωκομματικό μήνυμα λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα κοινών ψηφοδελτίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις απέφυγε να θέσει θέμα για βουλευτές που έχουν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από