Καμία αλλαγή στις εφαρμογές που ακολουθεί η Τουρκία μέχρι και σήμερα για το FIR, τονίζει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR», μετά από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης για τα αναδρομικά, είπε πως για πρώτη φορά οι Τούρκοι ζήτησαν τη συναίνεση της ελληνικής πολιτείας για να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της, και αποτίμησε ως θετικό το συγκεκριμένο γεγονός αφού κάθε φορά πετούν εντός του ελληνικού εναερίου χώρου χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσεως.

Απαντώντας με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι «όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας».

Και πρόσθεσε ότι «και η χώρα μας όπως είναι φυσικό, αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από