Προβληματικό νομικά και ιστορικά χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μέρος της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.

«Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η σύνοδος της ιεραρχίας και η Βουλή», αναφέρει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κρίνει πως η συμφωνία «πρακτικά, δημοσιονομικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα», ενώ προβλέπει πως θα δημιουργήσει «αναταραχή και αβεβαιότητα για τους κληρικούς», θεωρώντας την «εύλογη».

Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει «στοιχεία προφανώς επικοινωνιακά και έχει στοιχεία που αποτελούν μια νίκη της εκκλησίας σε σχέση με την περιουσία της. Σίγουρα αυτό που δεν έγινε είναι ένα βήμα για τον διαχωρισμό».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνοντας πως «δεν συντρέχουν λόγοι για να γίνει».

«Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κύριο Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται. Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ οδόν προς τις εκλογές. Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει», ανέφερε.

Ειδικότερα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Η αποσύνδεση με τη διάλυση της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, δημάρχων στη διαδικασία».