Ο Μπρούνο Βιάνα ανακοινώθηκε την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου το 2016 από τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τότε προπονητή των ερυθρόλευκων, Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνώριζε τον Βιάνα από την κοινή τους θητεία στην Κρουζέιρο και ουσιαστικά ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αγωνίστηκε για έναν χρόνο στο λιμάνι και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι εν συνεχεία παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπράγκα. Στην πορτογαλική ομάδα έγινε αναντικατάστατος και εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της γηραιάς ηπείρου.

Ο Βιάνα σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικο μέσο μίλησε για την περίοδο που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και τη γενικότερη εμπειρία του στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι είναι ένας γιγαντιαίος σύλλογος στη χώρα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους Πειραιώτες λέγοντας πως αποκόμισε πολλές εμπειρίες, ενώ όπως δήλωσε αισθάνεται τυχερός που έπαιξε σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Επίσης ο 23χρονος στόπερ στάθηκε στον Σεμπά που τον βοήθησε στην προσαρμογή του στην Ελλάδα, αλλά και την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην αγαπημένη του Κρουζέιρο και να πανηγυρίσει έναν τίτλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιάνα:

Για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό: «Ήταν μια φανταστική εμπειρία το γεγονός ότι βρέθηκα στον Ολυμπιακό κι έμαθα τόσα πολλά στην Ελλάδα. Ευτυχώς εκεί είχα την ευχαρίστηση να βρω τον Σεμπά – που έφυγε από την Κρουζέιρο – ενώ στο τεχνικό επιτελείο υπήρχαν και 3-4 Πορτογάλοι προπονητές. Αυτοί μαζί με τον Σεμπά με βοήθησαν πάρα πολύ στην προσαρμογή, αλλά και στο θέμα που είχα με τη γλώσσα. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι μια γιγαντιαία δύναμη και ευτυχώς έπαιξα αρκετά στην ομάδα.  Αυτή ήταν μια πρώτη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ εκτός της Βραζιλίας και μου άνοιξε τον δρόμο για να παίξω όπως παίζω στην Μπενφίκα σήμερα. Είμαι ευγνώμων που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό».

Για την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Κρουζέιρο: «Έχω μεγάλη αγάπη για την Κρουζέιρο και ήμουν πολύ χαρούμενος με όσα πέτυχε. Το να πανηγυρίζει το Κύπελλο Βραζιλίας δύο συνεχόμενα χρόνια είναι ένα κατόρθωμα που λίγοι έχουν πετύχει. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για αυτό που πέτυχαν. Έχω ακόμα φίλους μέσα και ήμουν πολύ χαρούμενος γι ‘αυτούς. Το μέλλον μόνο ο Θεός το ξέρει, αλλά θα ήθελα να έχω μια ευκαιρία και πάλι στην ομάδα που πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Και θα ήθελα να κατακτήσω και κάποιον τίτλο αν είναι δυνατόν».

Για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό: «Η Μπράγκα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση μου και έκανε την πρόταση δανεισμού στον Ολυμπιακό, αρχικά. Εγώ είδα μια τεράστια ευκαιρία να παίξω στην Πορτογαλία, σε μια μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει μεγάλη δυναμική. Έτσι αποφάσισα να φύγω από τον Ολυμπιακό για την Πορτογαλία και ευτυχώς, τα πάντα πήγαν καλύτερα ακόμα και από όσα είχα φανταστεί. Απολαμβάνω πολύ το παιχνίδι εδώ στη Μπράγκα».