Ο Ελβετός διαιτητής, Άντριεν Γιάκοτετ θα διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την Κυριακή, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Γιάκοτετ δεν είναι έμπειρος διαιτητής και ανήκει στην δεύτερη κατηγορία της UEFA και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν έχει σφυρίξει κανένα παιχνίδι ελληνικού συλλόγου. Ωστόσο ήταν διαιτητής σε φιλικό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας εναντίον της Αιγύπτου τον περασμένο Μάρτιο. Ένα παιχνίδι στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πάρει τη νίκη με 1-0.

Βοηθοί του Γιάκοτετ θα είναι οι συμπατριώτες του, Γιαν Κοεμπέλ και Βιτάλ Γιόμπιν, ενώ τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς. Ο Γιάκοτετ είναι δικηγόρος κι έχει διευθύνει δύο παιχνίδια για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και ένα για την φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Επίσης έχει σφυρίξει σε δέκα παιχνίδια για τα προκριματικά της δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ελβετός διαιτητής ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία διαιτητών της UEFA πριν από τέσσερα χρόνια και είχε δώσει μια συνέντευξη όπου εξηγούσε πως πήρε την απόφαση να γίνει διαιτητής. «Έπαιζα σε μια ομάδα όταν ήμουν μικρότερος και ο σύλλογος διοργάνωνε αγώνες, όπου όλοι βοηθούσαν σε διάφορους τομείς. Έπρεπε να διαλέξω αν θα είμαι διαιτητής σε κάποιους αγώνες ή αν θα πουλούσα χοτ ντογκ. Διάλεξα την διαιτησία και προχώρησα» είχε υποστηρίζει ο 35χρονος Γιάκοτετ.