Δέκα μέρες μετά από τη δολοφονία του 35 χρονου ομογενη Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες και οι αλβανικές αρχές αρνούντια να παραδώσουν τη σορό στην οικογένειά του ώστε να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Άγνωστο παραμένει επίσης το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με την υπόθεση, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος μίλησε το πρωί Τρίτης στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά στον χρόνο παράδοσής της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται “προφορικά” ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και “αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία”». Αυτό τονίζει ο κ. Λυκουρέζος, αναφορικά με την καθυστέρηση παράδοσης της σορού από τις Αρχές της γείτονος χώρας.

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».