Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τη Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Η πρόταση μομφής, την οποία υπέγραφαν τα 15 από τα 25 μέλη του Συμβουλίου, ενόχλησε τον Νίκο Οικονομόπουλο που αποχώρησε από τη συνεδρίαση και μετέβη στο προσωπικό γραφείο του.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς τη συμμετοχή του και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής, 1 κατά και 4 λευκά) η καθαίρεσή του.

Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο γιατρός και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Δεκάδες εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, αναμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε έκτακτη Συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ., εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, ιατρό και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας.