Συνεχίζει να προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις η υπόθεση των μαθητών που τιμωρήθηκαν γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, Αν. Ζούτσος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό με τους μαθητές του Λυκείου της περιοχής που τελικά πήραν αποβολή ανέφερε οι συγκεκριμένοι μαθητές, είχαν εκδηλώσει από την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της πρόβας, την επιθυμία τους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση.

Ο καθηγητής τους, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, τους αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι στην περίπτωση που το κάνουν δε θα παρελάσουν.

«Θεωρώ ότι ήταν άτοπο από εκείνη τη στιγμή, να πει στα παιδιά ότι δε θα παρελάσουν», εκτίμησε ο δήμαρχος.

Οσο για το τι ακριβώς συνέβη στην παρέλαση, ο δήμαρχος είπε πως έξι από τους μαθητές του συγκεκριμένου Λυκείου αποφάσισαν να παρελάσουν με μαθητές άλλου Λυκείου.

Έτσι, οκτώ συνολικά παιδιά παρέλασαν, στο τέλος της επίσημης παρέλασης, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο δήμαρχος πάντως επισήμανε ότι «τα παιδιά δεν παραβίασαν καμία σχολική διάταξη, έκαναν αυτό που ήθελαν, χωρίς να φέρουν τα διακριτικά του σχολείου» και χαρακτήρισε την τιμωρία που τους επιβλήθηκε «άκρως αυστηρή».

Από την πλευρά του πάντως ο Λυκειάρχης είχε αναφέρει πως η αποβολή αφορούσε το γεγονός ότι οι μαθητές αποκόπηκαν από την ομάδα του σχολείου κι έκαναν παρέλαση μόνοι τους και όχι για το ότι τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».