Μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, διαφήμιση για το τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να νικήσει τον Ρότζερ Φέντερερ και να προκριθεί στον τελικό του masters στο Παρίσι, με όλα τα σετ να πηγαίνουν πόντο-πόντο και τα δύο στο τάι μπρέικ.

Ο Σέρβος τενίστας,ο οποίος τη Δευτέρα θα επανέλθει στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε το πρώτο σετ με 7-6(6), ο Ελβετός πήρε το δεύτερο με 7-5 και ο Τζόκοβιτς, μετά από «μάχη» και παρ’ όλο που δεν έσπασε ούτε μια φορά το σερβίς του αντιπάλου του, κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ με 7-6(3) και ταυτόχρονα την πρόκριση.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, που είχε διάρκεια τρεις ώρες και έξι λεπτά, το γεγονός ότι ο Φέντερερ κατάφερε να σώσει 12 break point!

Αυτή ήταν η 22η σερί νίκη για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος αν κατακτήσει και το τρόπαιο, τότε θα πιάσει τον Ράφαελ Ναδάλ στους 33 masters τίτλους. Οι Τζόκοβιτς και Φέντερερ αναμετρήθηκαν για 48η φορά, με τον Σέρβο να έχει πλέον 26 νίκες και τον Ελβετό 22.

Στον άλλο ημιτελικό, ο Ρώσος Κάρεν Χασάνοφ, νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να νικήσει με 6-4, 6-1 και να αποκλείσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8 στον κόσμο.