Δύο νεαρές αδελφές από τη Σαουδική Αραβία, που βρέθηκαν νεκρές την περασμένη εβδομάδα στον ποταμό Χάντσον, δεμένες μεταξύ τους με κολλητική ταινία στο στήθος και τους αστραγάλους, κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η Τάλα Φάρεα, 16 ετών και η Ροτάνα Φάρεα, 23 ετών, που ζούσαν στη Βιρτζίνια, βούτηξαν στον ποταμό προτιμώντας να βάλουν τέλος στη ζωή τους παρά να επιστρέψουν στη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε ο Ντέρμοτ Σία, ο επικεφαλής των ερευνών. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια αξιόπιστη ένδειξη ότι διαπράχθηκε έγκλημα, όμως το ερευνούμε», πρόσθεσε.

Μάρτυρες από τη Βιρτζίνια είπαν στους αστυνομικούς ότι οι δύο νεαρές γυναίκες «θα προτιμούσαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, να αυτοκτονήσουν, παρά να γυρίσουν στη Σαουδική Αραβία».

Οι αδελφές βρέθηκαν νεκρές στις 24 Οκτωβρίου από έναν περαστικό. Οι αστυνομικοί βασίστηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων, στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας και στα στοιχεία που προέκυψαν από την πιστωτική κάρτα της μεγαλύτερης αδελφής για αγορές φαγητού και ενοικίαση δωματίου σε ξενοδοχείο για να καθορίσουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η οικογένειά τους τις είχε δει για τελευταία φορά στη Βιρτζίνια στις 30 Νοεμβρίου 2017. Μετά, έζησαν για κάποιο διάστημα σε ένα καταφύγιιο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Τον Σεπτέμβριο έφτασαν στη Νέα Υόρκη και έμειναν σε διάφορα «πολυτελή ξενοδοχεία», είπε ο Σία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι στις 24 Οκτωβρίου είδε δύο γυναίκες να γονατίζουν κοντά στον ποταμό Χάντσον και να προσεύχονται μεγαλόφωνα για περίπου 15 λεπτά.

Οι αδελφές ζούσαν στις ΗΠΑ εδώ και δύο-τρία χρόνια και πιστεύεται ότι είχαν κακοποιηθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα.