Γιαννάκης: «Ζήσης και Σπανούλης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Ζήση ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπάμπεργκ.

Γιαννάκης: «Ζήσης και Σπανούλης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά» | tanea.gr
TANEA Team

Ως μπασκετικά παιδιά του χαρακτήρισε τους Νίκου Ζήση και Βασίλη Σπανούλη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπάμπεργκ.

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ τόνισε περήφανος για την καριέρα που έχουν κάνει οι δυο μπασκετμπολίστες, ενώ άφησε ανοικτή την πόρτα για κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από κάποιον σύλλογο.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην ιστοσελίδα της Μπάμπεργκ:

Για το μπάσκετ και την Μπάμπεργκ: «Έχω έρθει εδώ αρκετές φορές. Μία μικρή, αλλά φιλόξενη πόλη, που διαθέτει ένα ελκυστικό ιστορικό κέντρο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εκπληκτική. Το Μπάμπεργκ αγαπάει και ζει για το μπάσκετ. Για άλλη μία φορά, ήθελα να παρακολουθήσω την ομάδα που έφερε ένα βήμα μπροστά το μπάσκετ της Γερμανίας. Το ματς κόντρα στη Λιετκαμπέλις ήταν κλειστό, αλλά η Μπάμπεργκ έδειξε την ποιότητά της και στην κρίσιμη στιγμή έδειξε την προσωπικότητά του ο Ταϊρίς Ράις».

Για τον Νίκο Ζήση: «Ο Νίκος έλειψε στην ομάδα. Είναι σημαντική απώλεια, καθώς διαβάζει τα παιχνίδι και μπορεί να αναγνωρίσει τις αδυναμίες. Είναι ένα έξτρα… χέρι για κάθε προπονητή στο παρκέ. Τον γνωρίζω από μικρό. Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία μας χαρακτηριζόταν από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Με την προσωπικότητα που έχει, ο Νίκος μπορεί να δώσει πολλά στα νέα παιδιά. Πάντα πιστεύει στους στόχους του και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του. Είναι ξεχωριστός τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως αθλητής. Έχει μεγάλη εμπειρία και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά πάντα κρατάει τον έλεγχο του εαυτού του. Ο Νίκος είναι πολύ χαρούμενος που ανήκει στην οικογένεια της Μπάμπεργκ και η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εκείνον».

Για τον ίδιο: «Ο Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Σπανούλης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς τους δύο. Ήταν νεαροί παίκτες όταν πανηγυρίσαμε τη μεγαλύτερή μας νίκη, που ήταν κόντρα στις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ του 2006. Κανείς δεν περίμενε αυτή τη νίκη. Στόχος μου ήταν πάντα να βελτιώνω και να βοηθώ τους παίκτες. Αυτό είναι ένα από δυνατά μου σημεία, αλλά από την άλλη εξακολουθώ να μαθαίνω. Για τον λόγο αυτό αποδέχθηκα την πρόσκληση του ΝΒΑ και τον Δεκέμβριο θα επιστρέψω στις ΗΠΑ. Αυτή την στιγμή είμαι στην… αναμονή, αλλά θα είμαι διαθέσιμος όταν έρθει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η Γερμανία έχει ενδιαφέρον, καθώς το μπάσκετ έχει αναπτυχθεί πολύ».

TANEA Team
Περισσότερα άρθρα για Μπάσκετ