Περισσότεροι φύλακες, καλύτερος φωτισμός και γενικότερα μια πιο ενεργή πανεπιστημιακή κοινότητα, θα συνέβαλαν ουσιαστικά στην εξάλειψη του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού, με αφορμή εκδήλωση για το θέμα, που διοργάνωσε σήμερα η φοιτητική παράταξη Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά και εμείς, ως πανεπιστημιακή κοινότητα, πρέπει να προσπαθήσουμε να διώξουμε τους διακινητές και να δείξουμε ότι δεν είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στυλιανού, στο περιθώριο της εκδήλωσης, με θέμα «Άσυλο, ακαδημαϊκές ελευθερίες και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ».

Ο κ. Στυλιανού παραδέχθηκε ότι «υπάρχει οξυμένο πρόβλημα με τη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά δεν είναι σημερινό, καθώς παρουσιάζεται τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια και έχει κάποιες εξάρσεις». «Κυρίως σε δύο σημεία, στα σκαλιά της παλιάς Φιλοσοφικής και στην Πολυτεχνική Σχολή υπάρχει συχνή δραστηριότητα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών, σίγουρα είναι οργανωμένες ομάδες που διακινούν ελαφρά ναρκωτικά» υποστήριξε.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι το θέμα «πήρε πρόσφατα μεγάλη δημοσιότητα συντονισμένα από συντηρητικές δυνάμεις στο ΑΠΘ και πανελλαδικά αλλά κυρίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια επίθεση με αιχμή του δόρατος αυτό το ζήτημα, μια επίθεση που νομίζω πως έχει να κάνει με τη γενικότερη θέση της παράταξης για την εκπαίδευση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος στο άσυλο, ξεκαθάρισε ότι «όπως υπάρχει, επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως, όταν γίνονται κακουργήματα και σε κάθε άλλη περίπτωση, οι πρυτανικές αρχές καλούν συχνά την αστυνομία που όμως έχει έναν δισταγμό να έρθει, ίσως γιατί «βολεύεται» από την κατάσταση να φεύγουν από τη Ναυαρίνου ή από τη Ροτόντα κάποιοι παραβατικοί που κάνουν εμπορία ναρκωτικών και να μπαίνουν στο ΑΠΘ με τη λογική ότι «τους μαντρώσαμε»». «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά είμαι εναντίον της αστυνομοκρατίας», τόνισε καταλήγοντας.