Ο Λουίς Σουάρες μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουρουγουάης και αναφέρθηκε στην ανάγκη της Μπαρτσελόνα να ψάξει για επιθετικό, διότι ο Ουρουγουανός βρίσκεται ήδη στα 31 του χρόνια. Ο σταρ των μπλαουγκράνα σχολίασε την κίνηση αυτή των Καταλανών και θεωρεί πως είναι απόλυτα φυσιολογική, διότι ο ίδιος αρχίζει σιγά σιγά να μεγαλώνει.

Αρχικά ο Σουάρες δήλωσε: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό για την Μπαρτσελόνα να ψάχνει ένα εννιάρι. Εγώ είμαι ήδη 31 ετών».

Ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα είχε δεχτεί αρνητικά σχόλια για την φυσική του κατάσταση και τα κιλά του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον ίδιο να τονίζει πως η καριέρα του θα πρέπει να είναι πάνω από κάθε κριτική: «Όποιος είναι επαγγελματίας και γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα, πρέπει να ζει με τις κριτικές και να κάνει και ο ίδιος την αυτοκριτική του όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση».

«Μου είχαν πει ότι ήμουν παχύς και εκτός φόρμας στο ματς του Σούπερ Καπ Ισπανίας απέναντι στη Σεβίλλη. Όμως εγώ είχα επιστρέψει Τρίτη στις προπονήσεις και το ματς ήταν Σάββατο. Προφανώς και θα ήμουν πιο αργός και με παραπάνω κιλά εφόσον επέστρεψα από ένα μήνα διακοπών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη συνέχεια αποκτάς το ρυθμό σου», τόνισε ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Για τα γκολ που πέτυχε στο Clasico: «Πετυχαίνοντας τρία γκολ στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ, άρχισα να νιώθω πιο άνετα στη σκέψη ότι βοηθούσα την ομάδα μου και αυτό με έκανε να νιώθω ευχαριστημένος αλλά και ήρεμος. Από εδώ και πέρα είτε σκοράρω είτε όχι είναι άλλο θέμα».

«Πρέπει πάντα να επιβιώνεις της κριτικής κι εγώ αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να σκέφτομαι ότι είμαι ο καλύτερος στον κόσμο», ανέφερε ο επιθετικός της Μπάρτσα.