Η εξαιρετικά μαλακή γόμα πραγματοποιεί την 5η και προτελευταία εμφάνιση της εντός σεζόν, στο Μεξικό μαζί με την πάρα πολύ μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Αυτό δίνει μια ώθηση ταχύτητας σ’ έναν εξαιρετικά δημοφιλή αγώνα.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez (Αδερφοί Ροντρίγκεζ) είναι μια από τις γρηγορότερες πίστες όπου θα χρησιμοποιηθεί φέτος η εξαιρετικά μαλακή γόμα. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική της, για νέα ρεκόρ. Βασισμένη στη παλιά διαδρομή του 1962 η πίστα της Formula 1, στην τελευταία της εκδοχή, διατηρεί στοιχεία της παλιάς σχολής.

  • Με την επιλογή της ροζ εξαιρετικά μαλακής γόμας στο Μεξικό, η επιλογή γομών είναι δυο επίπεδα πιο μαλακή από την αντίστοιχη περσινή όπου είχαμε μαλακή, πολύ μαλακή και πάρα πολύ μαλακή γόμα. Όλες οι γόμες του 2018 είναι ένα επίπεδο πιο μαλακές από τις αντίστοιχες του 2017 και η εξαιρετικά μαλακή γόμα ακόμη ένα επίπεδο πιο μαλακή.
  • Η επιφάνεια του οδοστρώματος είναι λεία και γλιστερή αυτό μειώνει τη φθορά των ελαστικών και την πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης.
  • Το μήκος της ευθείας των pit είναι από τα μεγαλύτερα στη χρονιά. Αυξάνει έτσι ο χρόνος που απαιτείται για αλλαγή ελαστικών, πιθανόν θα οδηγήσει σε επιλογή ενός pit stop.