Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Διονύση Φλαμιάτο συναντήθηκε με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για τη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελείται από τους Ιμπραΐμ Αμπού Μπασάρ, μέλος ΠΓ και τα μέλη της ΚΕ Ταρέκ Σρουφ και Μιχιάρ Εκτάμι.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της ΛΑΕ, «κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ θερμό και συντροφικό-αγωνιστικό κλίμα ο Ibrahim Abu Bashar και η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου εξέθεσαν τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, ιδιαίτερα στη Γάζα, κάτω από την όλο και πιο βάναυση ισραηλινή κατοχή. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία καυτηρίασε ιδιαίτερα τις δολοφονίες και το λουτρό αίματος που έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός πρώτα απ’ όλα στην Γάζα, ενώ κατάγγειλε τον απάνθρωπο και αδίστακτο ιμπεριαλιστικό ρόλο των ΗΠΑ οι οποίες στηρίζουν απροκάλυπτα τον ισραηλινό επεκτατισμό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία εξήρε τον ρόλο της ΛΑΕ στο ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και εξέφρασε την βούλησή της για τη συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στην ΛΑΕ και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους του κόμματος, «ευχαρίστησε τους συντρόφους του Δημοκρατικού Μετώπου για τη συνάντηση και την πλήρη ενημέρωση που πραγματοποίησαν». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πιόνι των ΗΠΑ και δορυφόρο του Ισραήλ και της σιωνιστικής δολοφονικής στρατηγικής της ηγεσίας του».

Μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ τόνισε: «Αυτές τις μέρες ισραηλινά μαχητικά βρίσκονται στη Λάρισα και στο πλαίσιο των εφτασφράγιστων συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, μετέχουν σε αεροπορικές ασκήσεις βάθους, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα αλλά συνδέονται με τους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ισραήλ για τον πλήρη έλεγχο των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου. Είναι ντροπή για τη χώρα μας και την ιστορία της, η οποία έχει παραδοσιακά αναπτύξει μακραίωνους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο -και ειδικά με τον παλαιστινιακό λαό-, να έχει καταντήσει προκάλυμμα και μακρύ χέρι για τις επιθετικές ορέξεις των γερακιών του Ισραήλ και να κάνει τα στραβά μάτια στις κατοχικές δολοφονίες τους στη Γάζα».