Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα της Πέμπης μετά την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του νότιου Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η πολεμική αεροπορία έβαλε εναντίον «οκτώ στρατιωτικών στόχων σε τρεις βάσεις της Χαμάς», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Από τις επιδρομές δεν υπήρξαν θύματα, επεσήμανε η Χαμάς.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση στην εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα, εξήγησε ο ισραηλινός στρατός.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τη ρουκέτα, πρόσθεσε εκπρόσωπος του στρατού. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως διεξάγεται ακόμη έρευνα, σημείωσε ο ίδιος.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έβαλαν, μεταξύ άλλων, εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης καθώς ενός εργοστασίου κατασκευής και αποθήκευσης όπλων στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μια άλλη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα κατέστρεψε ένα σπίτι σε ισραηλινή πόλη, προκαλώντας την απάντηση του ισραηλινού στρατού με αεροπορικές επιδρομές εναντίον περίπου 20 στρατιωτικών στόχων στον θύλακα.

Η Χαμάς διέψευσε ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές και κατηγόρησε «ανεύθυνα» στοιχεία τα οποία προσπαθούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν ο ΟΗΕ και η Αίγυπτος για την επίτευξη εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Όμως ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε στην ανακοίνωσή του ότι θεωρεί την ισλαμιστική οργάνωση υπεύθυνη «για όλα τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας», επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος «για διάφορα σενάρια».