Με παγωμένο βλέμμα και ανέκφραστο πρόσωπο, ο γιος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, υποκλίνεται και δίνει το χέρι στους ανθρώπους που κατηγορούνται ότι ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για τον θάνατο του πατέρα του.

Το στιγμιότυπο αποθανατίστηκε την Τρίτη, όταν ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κάλεσε δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο παλάτι στο Ριάντ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, SPA.

Συνοδευόμενος από τον θείο του, ο γιος του Κασόγκι, Σαλάχ μπιν Τζαμάλ, στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα λόγω της κριτικής του πατέρα του στο καθεστώς, δέχτηκε τα συλλυπητήρια του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, σφίγγοντας του μάλιστα το χέρι. Ωστόσο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αυτό είναι κάτι που δεν έχει επιλογή, αλλά και δεν του αρέσει.

Η ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Σαλάχ μπιν Τζαμάλ Κασόγκι δέχτηκε με ευγνωμοσύνη τα συλλυπητήρια του Βασιλιά και του πρίγκιπα διαδόχου, για την απώλεια του πατέρα του, αφού τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του εξέφρασαν την ειλικρινή τους θλίψη. Είθε να τον λυπηθεί ο Αλλάχ».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο, όμως αφηγούνται μια διαφορετική, καθόλου ευχάριστη, ιστορία…