Σημαντική είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, στη διαδικτυακή πλατφόρμα Αgora Central Greece, που δημιούργησε η Περιφέρεια, καθώς έχουν εγγραφεί περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, ενώ προβάλλονται 450 προϊόντα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Agora Central Greece «ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή για την οικονομία και δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τις επιχειρήσεις της Στερεάς πιο κοντά στην παγκόσμια αγορά, δίνοντάς τους την δυνατότητα να πραγματοποιούν B2B επαφές με άλλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό και να προβάλλουν τα προϊόντα τους».

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, πρόκειται για ακόμη ένα εργαλείο που προστίθεται στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της σε όλο τον κόσμο. Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η πλατφόρμα φιλοξενεί τα προϊόντα 17 κλάδων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς αγροδιατροφικού τομέα.

«Το Agora Central Greece είναι μία κίνηση στρατηγικής σημασίας. Είναι μία επένδυση της Περιφέρειας που έχει έναν και μόνο στόχο. Να προσφέρει στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας ένα στήριγμα, αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία να ανοιχτούν σε όλες τις διεθνείς αγορές. Είναι η συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε μαζί με όλους του παραγωγούς, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα της οικονομίας μας. Καλώ όλους τους παραγωγούς μας να εγγραφούν στη νέα αυτή πλατφόρμα», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.