Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, μετά την επίσκεψη του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Sky News κομμάτια του σώματος του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκαν στον κήπο στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την μία πηγή του καναλιού, το πρόσωπο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν παραμορφωμένο, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα τμήματα του σώματός του βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα ο αρχηγός του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πατρίδα» Ντογκού Περνιτσέκ είχε δηλώσει ότι μέρη του σώματος του Κασόγκι βρέθηκαν σε πηγάδι στο προξενείο , ωστόσο η τουρκική εφημερίδα Aydinlik, όπως και το Sky News, κάνουν λόγο για τον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

https://twitter.com/SkyNews/status/1054714830777733120

Ερντογάν: Οι δίκες να γίνουν στην Τουρκία

Στην ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε οι δίκες των υπευθύνων για το έγκλημα να γίνουν στην Τουρκία σημειώνοντας: «Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα; Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις».

Πληροφορίες θέλουν την εκτέλεση να διέταξε ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες «καρατομήθηκε» από την θέση του.

Αξιωματούχοι με στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, υποστηρίζουν ότι ο Αλ Καχτάνι ήταν το άτομο που διέταξε τον θάνατο του δημοσιογράφου μέσω Skype, όντας σε σύνδεση με το δωμάτιο της πρεσβείας όπου κρατούνταν ο Κασόγκι λέγοντας: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Reuters το ηχητικό υλικό της επικοινωνίας μέσω Skype βρίσκεται ήδη στα χέρια των τουρκικών Αρχών και ερευνάται διεξοδικά