Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αλεξέι Κουντρίν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RBK προβλέπει ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις κατά των ρωσικών συστημικών τραπεζών, καθώς εκτιμά ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σ’ ένα τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης ή διένεξης με τις ΗΠΑ που θα οδηγούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Αλεξέι Κουντρίν είπε ότι «οι επιπτώσεις από την επιβολή νέων κυρώσεων, οι οποίες ενδέχεται να επιβληθούν πριν ή μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου (μεσοεκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο), θα εξαρτηθεί από το ποιες συστημικές τράπεζες θα υποστούν πλήγμα. Η πρόβλεψη μου είναι ότι σοβαρές κυρώσεις στις σημαντικές τράπεζες δεν θα επιβληθούν. Δεν βρισκόμαστε σ’ ένα τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης και διένεξης (με τις ΗΠΑ-σ.σ)».

Ο Κουντρίν επεσήμανε επίσης ότι οι κυρώσεις κατά του ρωσικού δημόσιου χρέους στην περίπτωση που επιβληθούν, δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας, «επειδή στο δημόσιο αυτό χρέος, στην ουσία δεν επενδύουμε».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί το 2014 παρότι προκάλεσαν αίσθηση, δεν επηρέασαν καθοριστικά τη ρωσική οικονομία. «Σήμερα οι κυρώσεις γίνονται πιο αισθητές. Είναι δύσκολο να ειπωθεί σε ποιο βαθμό επηρεάζουν το ΑΕΠ, αλλά νομίζω προς το παρόν βρισκόμαστε στο πλαίσιο της εκτίμησης , σύμφωνα με την οποία χάνουμε το 0,5% της αύξησης του ΑΕΠ από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν το 2018», δήλωσε ο Κουντρίν.