Στην επιλογή των κινητήρων Pratt & Whitney με τους οποίους θα εξοπλίσει τα καινούργια αεροσκάφη Airbus, της οικογένειας A320neo, που παρήγγειλε το περασμένο καλοκαίρι, κατέληξε η διοίκηση της Aegean Airlines.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Aegean υπέγραψε συμφωνία με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, συνολικής αξίας περίπου 5,2 δισεκ. ευρώ, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μισθώσει έως και 20 επιπλέον αεροσκάφη από εκμισθωτές αεροσκαφών.

Όπως ανακοινώθηκε, η  Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean υπηρεσίες βαριάς συντήρησης των κινητήρων μέσω μακροπρόθεσμης σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

«Επιλέξαμε τον κινητήρα GTF της Pratt & Whitney, προκειμένου να προσφέρουμε στους επιβάτες μας τη νεότερη και πλέον προηγμένη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη, για τα νέα μας αεροσκάφη Airbus», δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

Σημειώνεται, ότι η Pratt & Whitney έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που έχει σήμερα η Aegean με κινητήρες V2500. Επιπλέον, τα 12 αεροσκάφη της Olympic Air, θυγατρικής εταιρείας της Aegean, είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Turboprop της οικογένειας PW100.

«Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του στις αρχές του 2016, ο κινητήρας GTF έχει αποδείξει την ικανότητά του να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%», πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης.

Με το νέο τύπο αεροσκαφών, η ελληνική αεροπορική εταιρεία, εκτός των άλλων, θα εξασφαλίσει την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων, απλώνοντας το δίκτυο των δρομολογίων της σε απομεμακρυσμένους προορισμούς της Ρωσίας, στο Πακιστάν, αλλά και στη Δυτική και Νότιο Αφρική. Άλλωστε, η επιλογή της Airbus έναντι της αμερικανικής Boeing, έγινε και με το κριτήριο ότι η πρώτη διαθέτει ήδη τέτοιου είδους αεροσκάφη.

Τα καινούργια αεροσκάφη, προσφέρουν δυνατότητες παροχής νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, ενώ ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Aegean, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού της κόστους.