Τέσσερα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο δυτικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.

Τη «θλίψη» έσπευσε να εκφράσει ο υπουργός Γκιγιέρμο Μποτέρο για τον θάνατο των τεσσάρων στρατιωτικών, που συμμετείχαν «σε αεροπορικές επιχειρήσεις» στην επαρχία Κάουκα.

Το ελικόπτερο Black Hawk στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ανάμεσα στις κοινότητες Μπαλμπόα και Αρχέλια, όπου είχε δώσει το τελευταίο του στίγμα νωρίτερα, ενώ εκτελούσε μια επιχείρηση εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι στρατιωτικές αρχές διευκρίνισαν ότι στάλθηκε στην περιοχή μια ομάδα ειδικευμένων ερευνητών για να προσπαθήσει να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.

Η επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε από άγνωστη αιτία καθώς επέστρεφε στη στρατιωτική βάση της Ποπαγιάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Η Κάουκα είναι η μία από τις δύο περιοχές όπου αποστάτες της αυτοδιαλυθείσας πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και συμμορίες διεκδικούν τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης.

Η Κολομβία κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή αυτού του ναρκωτικού.

Οι στρατιωτικές αρχές ανέφεραν ότι την έρευνα για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου δυσχέραναν οι «μετεωρολογικές συνθήκες».