Τη διαγραφή των βουλευτών του VMRO-DPMNE που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση στη Βουλή.

Ο κ. Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα», για «μαύρη Παρασκευή», ακόμα και για «τη χειρότερη μέρα για την ανεξάρτητη Μακεδονία».

Ωστόσο, όπως είπε, νιώθει περήφανος που δεν εξαπάτησαν το κράτος, σε αντίθεση με τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος είναι αυτός που τους εξαπάτησε.

«Ενήργησαν κατά της βούλησης των πολιτών»

«Το δημοψήφισμα απορρίφθηκε από τα δύο τρίτα, αλλά οκτώ βουλευτές ενήργησαν κατά της βούλησης των πολιτών. Προηγήθηκαν έντονες πιέσεις και απειλές, υποσχέσεις απαλλαγής από κατηγορίες για υποσχέσεις διαφθοράς. Προσφέρθηκαν επίσης χρήματα και το Κοινοβούλιο “απήχθη” από τον Ζόραν Ζάεφ και τις ορδές γύρω του», δήλωσε ο Μίτσκοσκι, καταγγέλλοντας και πάλι δωροδοκίες και απειλές των βουλευτών του.

Αναφερόμενος στους βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία, είπε πως τον απογοητεύουν, αλλά το πιο σημαντικό, απογοήτευσαν την πατρίδα τους, η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να «ζήσει».

«Η εκτελεστική επιτροπή διεξήγαγε έκτακτη σύνοδο για να τους αποκλείσει», και στη συνέχεια διάβασε τα ονόματά τους.

Αναφερόμενος ξανά στον Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή από τον λαό να το κάνει αυτό και πρόσθεσε πως επιχειρεί να κάνει κάτι επαίσχυντο «που πρέπει να θυμόμαστε».