«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι πρωθυπουργός κάτι φοβάται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την επίμαχη επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά.

Στην σχετική της ανακοίνωση η Πειραιώς προσθέτει: «Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η, προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες τι συνέβη και τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε δήλωση της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προκειμένου όλοι οι Έλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται σε απάντηση των δηλώσεων του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από τις Βρυξέλλες υποστήριξε ότι δεν έχει διαβάσει την επιστολή παραίτησης Κοτζιά και ότι δεν προτίθεται τη δημοσιοποιήσω», απαντώντας εμμέσως στον Νίκο Κοτζιά που απειλεί Μαξίμου και Καμμένο να δημοσιοποιήσει την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Κοτζιά: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή παραίτησης