Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή Ευρωλίγκα, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν περάσει νικηφόρα από τις δύσκολες έδρες των Κίμκι και Μπασκόνια. Οι Πειραιώτες έχουν κάνει το «2 στα 2», γεγονός που έχει ικανοποιήσει απόλυτα τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι (19/10, 21:00), τόνισε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με τη βοήθεια των φιλάθλων της θα προσπαθήσει να κάνει το 3/3. «Θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας και περιμένω να μας δώσουν ενέργεια και πάθος», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Έχει καλούς παίκτες η Αρμάνι, θα πρέπει να εξολοθρεύσουμε τα όπλα τους».

Παράλληλα, αποθέωσε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για την εμφάνισή του στη νίκη επί της Μπασκόνια, τονίζοντας ότι είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, που δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι μία ιδιαίτερη εβδομάδα με δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες και μάλιστα με ταξίδι στο ενδιάμεσο. Είναι μία πρόκληση αυτό που βάζει η Ευρωλίγκα και πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Γι’ αυτό άλλωστε προετοιμαζόμαστε από την αρχή της σεζόν. Το καλό είναι πως όλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση», δήλωσε αρχικά.

Για τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς: «Έχει ένα μυϊκό πρόβλημα και θα το βλέπουμε μέρα με τη μέρα».

Για την Αρμάνι: «Η Αρμάνι είναι μία υπέροχη ομάδα και το έχει δείξει ήδη με το ποιοτικό μπάσκετ που παίζει. Θα είναι μία πρόκληση για εμάς».

Για την ομιλία του στα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια, αλλά και για τα όσα είπε για τη συνεισφορά του Γιώργου Μπόγρη: «Όταν έχεις μία τόσο μεγάλη σεζόν και τόσα πολλά παιχνίδια πρέπει να προσφέρουν όλοι στο ρόστερ. Απλά μίλησα και έδωσα το ίδιο μήνυμα που λέμε κάθε μέρα. Δεν είπα κάτι ιδιαίτερο. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε με τις αρχές και τη φιλοσοφία αυτής της ομάδας. Όλοι θα πρέπει να παλεύουν για το καλύτερο δυνατό».

Για τον Μιλουτίνοφ και αν μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο: «Σε ατομικό επίπεδο είναι εκπληκτικός. Αυτό που καθορίζει τους παίκτες υψηλού επιπέδου είναι να έχουν συνέπεια στο παιχνίδι τους. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν είναι σταθερός έτσι συνέχεια και να δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από εκείνον».

Για τις δύο νίκες που πέτυχε ο Ολυμπιακός σε δύσκολες έδρες: «Είναι γεγονός ότι όταν ξεκινάς με δύο εκτός έδρας και δύσκολα παιχνίδια, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Σημασία έχει τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Τώρα, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας και περιμένω να μας δώσουν ενέργεια και πάθος για να έχουμε καλή συνέχεια».

Σε ποιον παίκτη της Αρμάνι θα πρέπει ρίξει το βάρος ο Ολυμπιακός: «Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να δούμε την πρόκληση συνολικά ως ομάδα και να εξολοθρεύσουμε τα όπλα τους».