Η ποδοσφαιρική πραγματικότητα θέλει τους αμυντικούς να κερδίζουν την… εκτίμηση κι όσους σκοράρουν τα γκολ να λαμβάνουν τα βραβεία. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ακολουθεί μια δική του ιδιαίτερη πραγματικότητα. Εντελώς αντίθετη….

Και σ’ αυτή την πραγματικότητα MVP απολύτως δίκαια είναι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο για δεύτερη σερί φορά.

O Ισπανός κεντρικός αμυντικός έκανε το back to back και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Σεπτεμβρίου με ποσοστό 50,96% μέσω της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο σάιτ της ομάδας. Μια επίδοση σπάνια γι’ αμυντικό, αλλά ενδεικτική της ως τώρα προσφοράς του στους πολύ δύσκολους αγώνες που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Κρέσπο είναι ο τύπος παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει. Αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός, με ισχυρή προσωπικότητα την οποία καταθέτει ως ένα κομμάτι του συνόλου, έξυπνος, ταχύς, με μια φράση ένας σύγχρονος αμυντικός. Ο Κρέσπο βρίσκεται στην τρίτη του χρονιά στον Δικέφαλο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να πετύχει ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα καθώς, μετρά ήδη 95 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αριθμός που θα γίνει σύντομα τριψήφιος.

Παρότι χαμηλών τόνων, ο Ισπανός αποτελεί κι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα στ’ αποδυτήρια χάρη στην εξωστρέφειά του και το ιδιαίτερο, καυστικό χιούμορ του που ξεχωρίζει. Ο κόσμος, βέβαια, δεν τον επέλεξε επειδή λέει ωραία αστεία, αλλά επειδή δεν σηκώνει αστεία στο γήπεδο κι αποτελεί έναν από τους… φρουρούς του Αλέξανδρου Πασχαλάκη , ο οποίος ήρθε δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία. Ο διεθνής πλέον τερματοφύλακας ξέραμε ότι διαθέτει το ταλέντο. Το Σεπτέμβριο έδειξε ότι διαθέτει και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ν’ αφήνει πίσω του τις κακές στιγμές που του παρουσιάζονται. Τρίτος ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, η αιχμή του δόρατος της ομάδας, ο άνθρωπος που ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.