Απογοητευμένος για την ήττα, με ένα πόντο, από την Μπάγερν στο Μόναχο παρουσιάστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ, στη media day του Παναθηναϊκού, πριν το ματς της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, με την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ (18/10, 21:00). «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε 17 λάθη. Είναι δύσκολο να νικήσεις έτσι,» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός και ζήτησε νίκη απέναντι στην Γκραν Κανάρια από τους παίκτες του «για να ανταμείψουμε τους φιλάθλους μας». Ως έναν αντίπαλο που πρέπει να σεβαστούν αντιμετωπίζουν την ισπανική Γκραν Κανάρια, οι Λάσμε και Αντετοκούνμπο.

Για την ήττα από την Μπάγερν, ο Καταλανός τεχνικός φάνηκε απογοητευμένος: «Αν δεν αξίζεις να νικήσεις, δεν θα νικήσεις. Έτσι είναι στη Εuroleague. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος, κι οι δύο ομάδες μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά μονάχα η μία τα κατάφερε, η Μπάγερν. Κάναμε πολλά ανεπίτρεπτα λάθη. Δεχθήκαμε υπερβολικά πολλούς πόντους σε αιφνιδιασμούς. Πρέπει να θυμηθούμε τα βασικά και να αποφύγουμε αντίστοιχα λάθη στη συνέχεια». Ο Πασκουάλ δεν έχει πιστέψει ακόμη πως οι παίκτες του υπέπεσαν σε 17 λάθη: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε 17 λάθη. Είναι δύσκολο να νικήσεις έτσι. Γενικότερα παλέψαμε, η ομάδα απέδωσε, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για το θετικό αποτέλεσμα». Αναφορικά στον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι στη γάμπα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο Λοτζέσκι κάνει εξετάσεις. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γκραν Κανάρια την Πέμπτη (18/10, 21:00), με τον Πασκουάλ να τονίζει: «Η προσοχή μας είναι πλέον στην Γκραν Κανάρια. Οι φίλοι της ομάδας γνωρίζουν ότι είναι νέα ομάδα στη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα δεύτερο ματς σε 48 ώρες. Χρειαζόμαστε τους φίλους της ομάδας, για να πάρουμε τη νίκη». Στο τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο παιχνίδι στο Μόναχο: «Δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα οι φίλαθλοι στο Μόναχο. Είναι απίστευτα αυτά που κάνουν για εμάς. Εμείς πρέπει να τους ανταμείψουμε, να παίξουμε καλά με την Γκραν Κανάρια και να πάρουμε τη νίκη».