Στη δημοσιότητα ήρθε η συνέχεια της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αποκαλύπτει το σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται το σκεπτικό που υπάρχει στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, με συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένη ακολουθία, με στόχο, όπως αναφέρει ο ίδιος, την ανάληψη «της πραγματικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα».

Όπως αποκαλύπτει το parapolitika.gr στο απόσπασμα που δημοσιεύει από την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αρκέστηκε μόνο στην πρόβλεψη ότι «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή» η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Παύλος Πολάκης, όπως ακούγεται να λέει στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει αποκλειστικά το parapolitika.gr, περιγράφει συγκεκριμένα βήματα για τη διαδικασία αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα», περιγράφοντας αναλυτικά τρόπους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας με μία παραίνεση προς όσους ήταν παρόντες. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα» αναφέρει και συνεχίζει «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας».

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι».

Τελειώνοντας μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα. «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με τη Νέα Δημοκρατία, να θεωρεί το θέμα εξαιρετικά μείζον και κορυφαίους βουλευτές και στελέχη του κόμματος να έχουν τοποθετηθεί δημόσια.