Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να εμποδίσει σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε συνέχεια των αντικρουόμενων δηλώσεων με τον Τραμπ να ανακοινώνει νωρίτερα την Πέμπτη ότι έχει στείλει Αμερικανούς ερευνητές στην Τουρκία για την υπόθεση και τουρκικές διπλωματικές πηγές να το διαψεύδουν, ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης είπε ότι η Ουάσινκγτον περιμένει σύντομα αναφορά για την τύχη του δημοσιογράφου.

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Αντίθετα επιτροπή της Γερουσίας μιλά για κυρώσεις

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Κόρκερ προειδοποίησε λίγο αργότερα με επιβολή κυρώσων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Κασόγκι.

«Αν αποδειχθεί αυτό που όλοι πιστεύουμε σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στα ανώτατα κλιμάκια», είπε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ο Κόρκερ.

Ομάδα Τούρκων και Σαουδαράβων θα ερευνήσει την υπόθεση Κασόγκι

Στο μεταξύ η  Τουρκία δέχτηκε μια πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για να ερευνήσουν την υπόθεση του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Λέγεται ότι Τούρκοι ερευνητές είναι έτοιμοι να μπουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου εθεάθη να μπαίνει τελευταία φορά ο δημοσιογράφος.