Ο Τιερί Ανρί θεωρείται η ιδανική επιλογή από τη διοίκηση της Μονακό για την άκρη του πάγκου της, σε περίπτωση που τελικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απομακρυνθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού Nicematin, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τους ανθρώπους των Μονεγάσκων να βρίσκονται σε διαδικασία σύσκεψης και λήψης αποφάσεων.

Επί του παρόντος ο Ανρί αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική Βελγίου, ενώ εκτός από τη Μονακό, η Άστον Βίλα ενδιαφέρεται επίσης για την περίπτωσή του. Ο παλαίμαχος Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη δευτεραθλήτρια της Ligue 1, αγωνιζόμενος για δύο χρόνια στην ακαδημία (1992-1994) και πέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα της (1994-1995).

Η Μονακό πάει από το κακό στο χειρότερο τη φετινή σεζόν, έχει συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς στις εννέα πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1, βρίσκεται στη 18η θέση και πλέον βλέπει μέχρι και το ενδεχόμενο της τετράδας να μοιάζει με υπέρβαση.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου πρώην προπονητή του Ολυμπιακού με τους Μονεγάσκους λήγει το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο η εκπληκτική πορεία της σεζόν 2016-2017, στο τέλος της οποίας η Μονακό κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί.