Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την εξαγορά σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ, η οποία μάλιστα ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ζητά η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες που συνδέονται με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Την ώρα που οι Έλληνες ακριβοπληρώνουν τη Δ.Ε.Η. που καταρρέει, η κυβέρνηση την υποχρέωσε να εξαγοράσει έναντι 4,8 εκατ. ευρώ μια σκοπιανή εταιρεία ηλεκτρισμού που πέρυσι εμφάνισε ζημιές ύψους 5,4 εκατ. ευρώ», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα με ποια σκοπιμότητα και ποια κριτήρια επέλεξε να εξαγοράσει μια προβληματική επιχείρηση στα Σκόπια και, κυρίως, πώς αιτιολογεί το τίμημα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η εταιρεία του συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφν, Κότσο Ανγκιούσεφ που εξαγόρασε η ΔΕΗ έχει μηδενική αξία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του αντιπροέδρου και στενού φίλου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έχει αρνητικά κεφαλαία, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου.

Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγοράζει δύο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από