Μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή τοιχογραφία – το τελευταίο έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη δρόμου MOMO – απολαμβάνουν πια στα ανοικτά της Gold Coast στην Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Από τους 100 και πλέον υποψηφίους επελέγησαν ο MOMO και η αυστραλιανή εταιρεία Creative Road για το «The Tower Project», το οποίο προοριζόταν για ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο εκεί, το «Home of the Arts».

Για την υλοποίηση του πρότζεκ συνεργάστηκαν με τον MOMO οι καλλιτέχνες από το Σίντνεϊ, Τζόρτζια Χιλ και Έλιοτ Ρούτλετζ ενώ η φωτογράφος Κάλι Μάρσαλ κατέγραψε με τον φακό της την πρόοδο των εργασιών.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε μικρού μήκους φιλμ για το όλο εγχείρημα, το οποίο σκηνοθέτησε η φημισμένη Αυστραλή σκηνοθέτης ταινιών για τέχνη δρόμου Σελίνα Μάιλς (Selina Miles) ενώ τη μουσική επένδυση της ταινίας έγραψε το συγκρότημα από την Gold Coast, Cactus.

The Tower Project | MOMO from Creative Road on Vimeo.

Προφανώς απαιτείτο καλός καιρός για τις εργασίες, άρα το έργο ολοκληρώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες του περασμένου Ιανουαρίου, μιας και στους Αντίποδες έχουν καλοκαίρι όταν εμείς στο βόρειο ημισφαίριο έχουμε χειμώνα.

«Η περιοχή είναι πανέμορφη» σχολίασε ο MOMO. «Καθώς προσαρμόστηκα στη θέα και το καλοκαίρι, ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές στην τοιχογραφία, να είναι ακόμη πιο καλοκαιρινή και τολμηρή, να προσπαθήσω να συνταιριάξω αυτά που έβλεπα. Το ότι μπορείς να κολυμπήσεις δίπλα στην τοιχογραφία είναι όντως άλλη κατάσταση» πρόσθεσε.