H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Μπουένος Άιρες, που αρχίζει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα γίνει σε ανοιχτό δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην κεντρική Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, μπροστά στο σύμβολο της πόλης, τον Οβελίσκο. Θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι των χωρών, με την Ελλάδα να είναι, όπως πάντα, πρώτη και τη Χριστίνα Μπούρμπου να μεταφέρει την ελληνική σημαία.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής έγινε η Τελετή Υποδοχής των Ολυμπιακών αποστολών στο Ολυμπιακό Χωριό. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, και ο αρχηγός αποστολής, Γιάννης Καρράς.