Μία από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο κλείνει επ' αόριστον, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά. Πρόκειται για την φημισμένη Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh που βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Η παραλία έγινε διάσημη μετά την ταινία που γυρίσθηκε εκεί το 2000 με τον νεαρό τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο - «Η παραλία». Εκτοτε έγινε από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενη καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορεί να φιλοξενήσει η παραλία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Εξαιτίας της μεγάλης και συνεχούς ροής των τουριστών περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση τους. Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία από τις αρχές Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν οτι ο χρόνος αυτός δεν αρκεί, έτσι η παραλία θα μείνει κλειστή επ' αόριστον. Οι επιστήμονες εκτιμούν οτι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που αντιμετωπίζει ορδές τουριστών. Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε περιέγραψε την πιο διάσημη παραλία της χώρας Μπορακάι «βόθρο» κλείνοντάς την τον Απρίλιο για έξι μήνες, ενώ η Ινδονησία κήρυξε πέρυσι σε «κατάσταση έκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των σκουπιδιών» ένα τμήμα του νησιού Μπαλί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από