«Οι κύριοι Ζάεφ και Τσίπρας προχώρησαν στην επίλυση του ονοματολογικού, με μυστική διπλωματία και ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των δύο λαών και τώρα θα δρέψουν τους καρπούς των πολιτικών τους αποφάσεων. Τα Σκόπια περνούν σε μία εποχή αστάθειας, σε ένα σπιράλ πολιτικής κρίσης που κανείς σήμερα που μιλάμε, δε μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει» τονίζει, ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ερμηνεύοντας τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας, ο βουλευτής Α' Αθηνών τονίζει ότι «οι γείτονές μας έδειξαν ότι προτιμούν να παραμείνουν ο «φτωχός» Βαλκάνιος συγγενής, αρκεί να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια, όπως την αντιλαμβάνονται βέβαια οι ίδιοι, μετά από δεκαετίες προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διαποτισμένη από παραλήρημα εθνικιστικού αλυτρωτισμού».

Ο κ. Κικίλιας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα capital.gr, επιτίθεται στην κυβέρνηση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν προκαταβολικά μακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα, αρνούμενοι την ιστορική πραγματικότητα και βλάπτοντας τα εθνικά μας συμφέροντα με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό», ενώ επαναλαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το άνοιγμα του Σκοπιανού ήταν άκαιρο. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή για την Ελλάδα. Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή».

«Η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Μια νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος, από μια νέα κυβέρνηση. Για αυτούς δε που επιφύλαξαν στην Ελλάδα μια λύση επιζήμια και κόντρα στα συμφέροντα και τη βούληση του ελληνικού λαού, για αυτούς που τελικά δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση ούτε πως επιζούν οι λαοί, ούτε πως γράφουν Ιστορία, η απάντηση θα είναι εκκωφαντική», καταλήγει στο άρθρο του ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από