Η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε την πρότασή της για την 11η διαφοροποίηση του εμβλήματός της στα 119 χρόνια ιστορίας της, η οποία και έγινε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Μπλαουγκράνα.

Η πιο εμφατική αλλαγή που προτείνεται σε σχέση με το υπάρχον είναι η κατάργηση των αρχικών γραμμάτων της επίσημης ονομασίας (FCB). Εν συνεχεία έρχεται το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος των χαρακτηριστικών συμβόλων όπως η σημαία της Καταλονίας, η μεταφορά της μπάλας σε πιο κεντρικό σημείο, η μείωση του αριθμού των ριγών και η αφαίρεση των μαύρων σκιών.

Η τελευταία αλλαγή είχε γίνει το 2012, επομένως είναι μια συνήθης τακτική για την καταλανική ομάδα. Πρόκειται για μικρές, αλλά εμφανείς αλλαγές, που σκοπό έχουν να το καταστούν πιο αναγνωρίσιμο, δίχως να αφαιρούν τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας της Μπαρτσελόνα και καταφέρνοντας πάντα να το εκσυγχρονίζουν.

Στην ενημέρωση τονίζεται ότι ο σύλλογος χρειάζεται ένα σήμα που θα ενισχύσει περαιτέρω το brand, κινούμενο στην ίδια γραμμή με άλλες παγκόσμιες φίρμες, αλλά και πως δεν πρέπει να αποδυναμωθεί ή να θέσει σε κίνδυνο την υπάρχουσα δημοτικότητά του.

Φυσικά, εφόσον γίνει η τελική έγκριση στις 20 Οκτωβρίου, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2019-2020 και όχι από την τρέχουσα.